Siv´s SläktforskarService

Jag söker dina Rötter!

" Den som skryter över sin härstamning är som potatisen

- det bästa hos honom vilar under jord."

 

 

Hur det började.

 

Hittade ett s.k. Födorådskontrakt

 

på 3:dje botten i svärfars föräldrahem i byn Långträsk i Lapplands inland.

 

För att kunna läsa och förstå vad texten innehöll så började jag gå kurser och läsa på universitetet.

 

Har 7,5 p i Paleografi och Släktforskning.

 

 

Min far Nils Magnus Larsson, föddes i Bräcke fs. i Jämtland, son till småjordbrukare. Föräldrarna hade det säkert svårt att föda sin stora familj (18 barn), så barnen fick tidigt lära sig hjälpa till på gården.

 

Det finns Vallonblod i familjen från släkten Lemoine, invandrade i början av 1600-talet från Belgien.

 

Min mor Willy Berta Maria Byström, föddes i Borgsjö fs. i Medelpad, dotter till en banvaktarfamilj. Mamma hade två bröder, en äldre bror Gustaf som emigrerade till Canada och omkom där i en gruvolycka och en yngre Allan som stannade i Sverige. Ingen av bröderna fick några barn.

 

Själv är jag, Siv Ingmarie Johansson f. Larsson, född i Östersund och har två äldre systrar. Är gift för andra gången, i mitt första äktenskap fick jag 2 flickor och en son, i mitt andra 1 flicka. Dessa barn har berikat mig med 9 underbara barnbarn.

 

Min yrkeskarriär har gått från kontorist, via järnverksarbete till bank och EU-samordnare. Mitt sista jobb var som Exerpist för SVAR, vilket innebar att man renskrev folkbokföringen från 1880 och 1890 så det kunde publiseras på Internet. Det blev ganska naturligt det roligaste jobbet eftersom mitt intresse för släktforskning hade startat långt tidigare.